Şu An Sitemizde
366 Ziyaretci 1 Üye Online

Blog Menusu

  Ana Sayfa
  Resimlerim
  Makalelerim
  Günlüğüm
  Biyografim

Çok Okunan Yazilarim

6.SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI
ATOM BOMBASI
7. SINIF ELEKTRİK TESTİ
(7)YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK
sosyal SINAV soruları(7)
ÇOK İLGİNÇ BİLGİLER SPR YA...
SBS
BİLGİSAYAR BOZMA TAKTİKLERİ
ATOM
LÜTFEN..1.OLALIM

DİKKAT TÜM SBS LİLER BURAYA.........

6.SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI
1. Biberde bulunup hayvan hücresinde bulunmayan organel hangisidir ?
a) Sentrozom b)Kloroplast c) Ribozom d) Mitokondri

2. Aşağıdaki organel ve görevlerinden hangisi yanlıştır ?
a) Ribozom –Protein sentezi
b) Mitokondri-Enerji üretimi
c) Lizozom- Besin üretimi
d) Endoplazmik retikulum-Madde iletimi

3. Bitkinin boyunun uzaması, kalınlaşmasını sağlayan doku hangisidir ?
a) Sürgen doku b)Salgı doku c)İletim Doku d) Koruyucu doku

4. Aşağıdaki bitkilerden hangisinde destek doku yoktur ?
a) Armut b) Kiraz c) Çimen d) Erik

5. Aşağıdaki bitkilerden hangisinin kökü yanlış verilmiştir ?
a) Buğday-Saçak kök b) Mısır-Kazık kök
c) Havuç-Depo kök d) Sağan-Saçak kök

6. Tohum çimlenmesinde aşağıdakilerden hangisi gerekli değildir ?
a) Su b) Sıcaklık c) Işık d) Karbondioksit

7. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkilerin ortak özelliğidir ?
a) Döl almaşı gösterme b) Damarsız olama
c) Tohumsuz olma d) Spor oluşturma

8. Kemiğin hangi kısmında kan hücreleri üretilir ?
a) Kırmızı kemik iliğinde b) Kemiz zarında
c) Sarı kemik iliğinde d) Süngerimsi dokuda

9. Aşağıdaki kaslardan hangisi yapı ve görevleri bakımından diğerlerinden farklıdır ?
a) Mide kası b) Bağırsak kası c) Böbrek kası d) Bacak kası

10. Safra kesesi bulunmayan bir insan hangi besinin sindiriminde zorlanır ?
a) Yağ b) Protein c) Vitamin d) Su

11. 0 Rh. (-) kan grubuna sahip birisi aşağıda verilenlerin hangisinden kan alabilir?
a) AB Rh.(-) b) A Rh.(-) c) B Rh.(-) d) 0 Rh.(-)

12. Canlılarda üreme hücrelerine ne ad verilir ?
a) Embriyo b) Zigot c) Gamet d) Yumurta

13. Beyinciği zedelenen birinde aşağıdakilerden hangisinin kaybı söz konusudur ?
a) Vücut dengesini sağlama b) Bilgileri depo etme
c) Refleksleri kontrol etme d) Sindirim

14. Aşağıdakilerden hangisi şartlı reflekstir ?
a) Diz kapağına vurulduğunda ayağın hareketi
b) Çocuğun yanan sobadan kendini sakınması
c) şıkla karşılaşan göz bebeğinin küçülmesi
d) Öksürme


15. Mikroplu bir hastalığa yakalandığımızda kandaki akyuvar sayımız artar. Aşağıdaki durumlardan hangisi
bu açıklamaya uyar ?
a) Şeker hastalığı b) Kolun kırılması c) Bademciğin şişmesi d) Tansiyonun yükselmesi





CEVAP ANAHTARI
1-a, 2-c, 3-a, 4-c, 5-b, 6-c, 7-c, 8-a, 9-d, 10-a, 11-d, 12-c, 13-a, 14-b, 15-c

28.02.2008 Tarihinde eklendi 132013 kez okundu


Diğer Yazilarim

<< Önceki

[1] 2

Sonraki >>

Yazılarım

SBS 8590
KAYITLARI UNUTMAYALIM.. 2481
VELİLER DİKKAT :D 4442
LÜTFEN..1.OLALIM 4638
6.SINIF FEN BİLGİSİ SORULARI 132014
7. SINIF ELEKTRİK TESTİ 84520
SBS ve DPY-B'ye Başvuru Süresi Uzatıldı 1934
ELEKTRİK 4365
ÇOK İLGİNÇ BİLGİLER SPR YA... 9857
ARKADAŞLARA 1907
sosyal SINAV soruları(7) 17518
(7)YAŞAMIMIZDA ELEKTRİK 19493
APOLLO 11 1726
ATOM 5228
ATOM BOMBASI 87471

 

www.sbstercihrobotu.com  / www.fenprojem.com  / Gizlilik Politikası

Copyright © 2002-2013 www.fenokulu.net Vergi No:1590073486
İletişim & Reklam fenokulu@yahoo.com Muharrem Baytekin

Flash Player    Pdf  Reader    Flv Video Oynatıcı