Fen Konuları
Tüm Konular

Atık Pillerin Çevreye Verdiği Zararlar

Sayfayı Yazdır
Kullanılıp atılan pillerin çevreye ne gibi zararları olabilir?
 
Elektrikli araçların bazılarında pil kullanılır. Çeşitli ebat ve özellikteki piller belirli bir kullanım süresinden sonra biter.
 
Bu pillerin yapısında zararlı maddeler var­dır. Toprağa atılan piller bir süre sonra parçalanır. Par­çalanan pilin içindeki zararlı kimyasal maddeler çevreye yayılır.
 
Toprağa karışan zararlı maddeler toprakta ya­şayan canlıları olumsuz etkiler. Yağmur sularıyla içme suyuna karışır ve suyu kullanan canlıların da zarar gör­mesine neden olur. Bu nedenle atık piller emniyetli bir şekilde toplanmalı ve depolanmalıdır  
 
Sınıfardaki ya da mutfaklardaki çöp kutu­larına rastgele atılmamalıdır. Gelişmiş ülkelerde pillerin güvenli bir şekilde toplanması için bireyler, toplum ve ilgili kuru­luşlar üzerlerine düşen görevleri yerine getirirler.
 
Piller için de ayrı bir atık toplama kutusu oluşturunuz. Çevre kulübü üyelerini bu konu­ da bilgilendiriniz. 
 
Kaynak Meb Ders Kitabı
Bu konu 27071 kez okundu
Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman