Fen Konuları
Tüm Konular

Eski Medeniyetlerde Uzay Araştırmaları ve Yapılan Çalışmalar

Sayfayı Yazdır

 

İnsanlar çok eski zamanlardan günümüze kadar gökyüzünü ve orada gördüklerini merak etmişler, Güneş ve Ay tutulmaları, Ayın farklı evrelerde değişik biçimlerde görülmesi, kuyruklu yıldızların geçişleri, yıldız kaymaları gibi olaylar insanların astronomiye olan ilgisini artırmıştır.

 

 Eski zamanlarda Dünya`nın hareketsiz olduğu ve diğer gök cisimlerinin Dünya`nın etrafında döndüğü düşünülürken, diğer gezegenlerle birlikte Dünya`nın da Güneş`in çevresinde döndüğü anlaşılmıştır.

 

 İlk yıldız gözlemleyicileri, gördükleri cisimlerin resimlerini mağara duvarlarına çizen mağara adamlarıdır.

 

 İlk medeniyetler yıldızların konumlarını yön bulmada, Ay`ın ve Güneş`in konumlarını da zaman belirlemede kullanmışlardır. Ayrıca Ay ve Güneş`in görünür hareketlerine bağlı olarak takvimler oluşturmuşlardır.

 

 Eski medeniyetlerde yaşayan insanlardan Çinliler, gökyüzünü inceleyerek gördüklerini taşlara ve parşömenlerin üzerlerine işlemişler ve böylece ilk yıldız haritalarını oluşturmuşlardır.

 

 Babilliler, MÖ 200`lü yıllarda birçok yıldızın konumlarını gözlemlemişler, gökyüzünü yıldızların biçimlerine göre çeşitli bölümlere ayırmış ve bu bölümlerden her birini hayvan, eşya gibi varlıkların isimleri ile adlandırmışlardır. Merkür ve Venüs gezegenlerini gözlemişlerdir.

 

 MÖ 1400`lü yıllarda, Antik Mısır medeniyetinde, birçok tapınak ve piramidin üzerine Merkür, Venüs, Jüpiter ve Satürn`ün resimleri çizilmiş, festival ve bayram günlerini belirlemek için Güneş`i, Ay`ı ve yıldızları kullanmışlardır.

 

 Gökyüzü incelemeleri Eski Yunanlılar tarafından bilime dönüştürülmüş ve Hipporkhos haritalarını bugünküne yakın şekilde çizmiştir.

 

 

Bu konu 6506 kez okundu
Konuyu ekleyen hakkında
Üye Adı : Murat Üstündağ
Ekleme Tarihi : 12 Temmuz 2015 Pazar 15:11
Profili : //www.fenokulu.net/yeni/Profil/muratustundag/
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman