Fen Konuları
Tüm Konular

Tuz-balon numarası

Sayfayı Yazdır

Araç ve Gereçler     : Gazete kağıdı, tuz, balon, yünlü kumaş
Deneyin Yapılışı      :
Yere serilmiş bir gazete kağıdı üzerine bir miktar tuz dökünüz. Daha sonra elinize aldığınız balonu yünlü bir kumaşa sürterek elektriklenmesini sağlayınız. Yünlü kumaş yanında perdelik kumaşlar hatta pamuklu kumaşlar da bu deney için uygun olur. Sürtme sonucunda elektriklenmenin istenen düzeyde gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için balonu yüzünüze yaklaştırınız. Tüylerinizde kımıldama ve dikleşmesi oluyorsa yeterince elektriklenmiştir. Daha sonra bu balonu yavaşça yerdeki tuza yaklaştırınız. Tuz tanecikleri sanki yerden yukarıya doğru bir sağanak yağmur oluştururcasına havalanacak ve sonra ya balona yapışacak ya da yere döneceklerdir. Bu deneyi nane yada toz biberle de yapabilirisiniz ve daha etkili olacaktır. Bu deney ancak nemsiz ortamlarda sonuç verecektir. O nedenle deniz kenarında yüksek sıcaklıklı ve nemli ortamlarda denemeniz sonucunda başarıya ulaşmanız son derece zordur.

Bu konu 4486 kez okundu
Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman