Fen Konuları
Tüm Konular

Ülkemizde ve Dünyada Nesli Tükenen ve Tükenmekte Olan Türler

Sayfayı Yazdır

▪ Önceki yıllarda yaşayan mamut, bizon, moa kuşu, dinozor gibi canlılar günümüzde yaşamamaktadır yani nesilleri tükenmiştir.

 

▪ Önceki yıllarda ülkemizde yaşayan Anadolu leoparı, Asya fili, kunduz, aslan, çita, yaban öküzü, yakalı toy kuşu, Kafkas öküzü, Pars kaplanı, Mersin balığı gibi hayvanlar şuan ülkemizde yaşamamaktadır ve ülkemizde nesli tükenmiştir.

 

▪ Şu an ülkemizde yaşayan Akdeniz foku, su samuru, kelaynak kuş, deniz kaplumbağası, alageyik, boz ayı, Ankara keçisi, tepeli pelikan kuşu, Tuj koyunu, sülün, alaca baykuş, yılan kartalı, ceylan, vaşak, engerek yılanı, turna balığı, yaban koyunu, karaca, keklik gibi hayvanlar ile fazla toplandıkları için kardelen çiçeği, ters lale, göl soğanı, sıklamen, çiğdem, nergis gibi soğanlı bitkiler ve salep yapımında kullanılan orkide bitkileri nesli tükenmek üzere olan canlılardır.

 

▪ Şu an dünyada yaşayan panda, kutup ayıları, vatoz, lemur, gri balina, siyah çizgili albatros kuşu, kısa gagalı yunus, Afrika filleri ve koala nesli tükenmek üzere olan canlılardır.

Bu konu 23708 kez okundu
Konuyu ekleyen hakkında
Üye Adı : Murat Üstündağ
Ekleme Tarihi : 09 Temmuz 2015 Perşembe 13:10
Profili : //www.fenokulu.net/yeni/Profil/muratustundag/
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman