Türk Bilim İnsanlarımız
Prof. Dr. Behram KURŞUNOĞLU


Çaykara Soğanlı köyü 1922 doğumlu olan Prof. Kurşunoğlu `Genelleştirilmiş İzafiyet Teorisi` adıyla bir teori ortaya atmış ve bu teorisiyle bilim dünyasında adından söz ettirmiştir.
Prof. Dr. Behram KURŞUNOĞLU, Ankara Üniversitesindeki eğitimini tamamladıktan sonra, ABD`ye yerleşmiş ve eğitimine burada devam etmiştir. Miami Üniversitesi Teorik Fizik Araştırma Merkezini ve Global Foundation adlı enstitüyü kuran Prof. Dr. Behram KURŞUNOĞLU, Kuantum Fiziği konusunda yaptığı araştırmalarla özellikle "Genelleştirilmiş İzafiyet Teorisini" ortaya atan kişi olarak bütün dünyaca tanınıyordu. Prof. Dr. Behram KURŞUNOĞLU, birçok tanınmış bilim adamının yetişmesini sağlamıştır.
Prof. Dr. Behram KURŞUNOĞLU, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu`nun Kurucu üyesi olup 1950`li yıllarda Atom Enerjisi alanında çalışmalarını Türkiye`de sürdürmüştür. Aynı zamanda Genel Kurmay Başkanlığına danışmanlık yapmış, bir dönem Birleşmiş Milletler Bilim Komisyonunda çalışmıştır.
Atom bombasının babası sayılan Oppenhelmer ve hidrojen bombasını bulan Edwvard Teller ve yaşayan en büyük fizikçi Dirac, KURŞUNOĞLU`nun en yakın arkadaşları arasında yer alıyordu. Daha gençliğindeyken ünlü fizikçi Einstein`le irtibata geçti. Cambridge Üniversitesinde doktorasını yaparken Einstein`le ilmi konular ve çeşitli teoriler üzerinde mektuplaştı. Uzun uzun fikir alışverişinde bulundu. 1953 yılında araştırmalar yapmak üzere Amerika`ya Cornell Üniversitesine gitti. Einstein`in daveti üzerine evine gitti. Orada Einstein`le aralıksız 4 saat görüştü. O anda Kurşunoğlu 31, Einstein de 74 yaşlarındaydı.  
   
    
     
   
    
   
   
   
 Bu görüşmeler esnasında Prof. Kurşunoğlu yeni teorisini ortaya attı. Einstein`in teorisine karşılık kendi teorisinin doğruluğunu savundu. Einstein derin bir düşünceden sonra :  
   
 

”İkimizden biri muhtemelen doğru. Senin teorin benimkinden daha kapsamlı. Fakat zaman gösterecek.” dedi. 
  
  
  
 Behram KURŞUNOĞLU & Einstein //www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/biliminsanlari/index.htm

 

55442 Kez okundu
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman