Fen Konuları
Tüm Konular

Canlıların Yaşam Alanı Ne Demektir?

Sayfayı Yazdır

Canlının yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli özellikleri bulunduran alanlara yaşam alanı denir. Her canlının yaşam alanı aynı değildir. Yaşam alanı bazı canlılar için küçük bir su birikintisi, bazıları için büyük bir deniz olabilir. Bazı canlıların taş altında, bazılarının ise toprak altında bir yaşam alanı vardır.

Doğada çok çeşitli canlılar bulunmaktadır. Her canlı çeşidinin de birbirinden farklı ihtiyaçla­rı vardır. Farklı ihtiyaçları olduğu için yaşam alanları da birbirinden farklıdır. Örneğin bir balık 
karada oksijen ihtiyacını karşılayamayacağı için karada yaşayamaz, bir kuş da suda soluk alıp veremeyeceği için su içinde yaşayamaz. Deniz, göl vb. yaşam alanlarının özellikle­ri balıklar için kara hayatının özellikleri ise kuşlar için uygundur.
Canlılar, kendi özelliklerine uygun yaşam alanlarında yaşamlarını devam ettirir
Bu konu 15381 kez okundu
Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman