Fen Konuları
Tüm Konular

Duyu organlarımızın görevleri nelerdir?

Sayfayı Yazdır

Duyu organlarımızın görevleri nelerdir?

 

 

Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçeğin, annemizin yaptığı güzel bir yemeğin kokusunu duyu organlarımızdan biri olan burun ile algılarız. Koku alma duyumuz sayesinde bazı zamanlar tehlikeden de korunuruz. Herhangi bir yerde bir şey yandığı zaman hemen kokusunu alır ve yangın tehlikesi var ise önlemimizi alırız.

 

 

Deri, dokunma duyusu organımızdır. Bir cismin sert ya da yumuşak, pürüzlü ya da pürüzsüz, sıcak ya da soğuk olduğunu duyu organlarımızdan biri olan derimiz ile algılarız. Derimiz, vücudumuzu çarpma, vurma gibi dış etkilerden de korur.

 

 

Dil, tat alma duyusu organımızdır. Dilimiz aynı zamanda konuşmamıza da yardımcı olur. Limonun ekşi olduğunu, baklavanın tatlı olduğunu, biberin acı olduğunu duyu organlarımızdan biri olan dil ile algılarız.

 

 

Göz, görme duyusu organımızdır. Gözlerimiz ile çevremizdeki güzellikleri algılayabiliriz. Bir çiçeğin veya gökkuşağının renklerini, tahtadaki yazıyı duyu organlarımızdan biri olan göz ile algılarız.

 

 

Kulak, işitme duyusu organımızdır. Kulağımız ile çevremizdeki sesleri rahatça duyabiliriz. Bir şarkının melodisini, bir müzik aletinin sesini, bir arabanın kornasını duyu organlarımızdan biri olan kulak ile algılarız.

 

 

Kaynak: Doç. Dr. Sinan ERTEN 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı

Bu konu 110821 kez okundu
Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman