Fen Konuları
Tüm Konular

Işık ve Işık Kaynağı

Sayfayı Yazdır

 

Işık olaylarını inceleyen fizik dalına optik denir.

Işık, çevremizdeki cisimleri görmemizi sağlayan enerjinin özel bir şeklidir yani bir enerji türüdür ve ışık kaynağı tarafından yayılır.

Etrafını aydınlatan ve ışık yayan cisimlere ışık kaynağı denir. Güneş, diğer yıldızlar ve ateş böceği gibi kendiliğinden ışık veren cisimlere doğal ışık kaynağı denir. Mum, elektrik ampulü, kandil ve ateş gibi yakıldığında ışık veren kaynaklara yapay ışık kaynağı denir.

Işık kaynakları yapılarına göre sıcak ışık kaynağı ve soğuk ışık kaynağı olarak iki çeşittir. Sıcak ışık kaynakları ısı yoluyla ışık yayan kaynaklardır. Güneş, mum alevi, ampul, kızgın metaller sıcak ışık kaynaklarıdır. Soğuk ışık kaynakları elektrik ve manyetik etkilerle ışık yayan kaynaklardır. Flüoresan lamba, ateş böceği soğuk ışık kaynaklarıdır.

Bu konu 5127 kez okundu
Konuyu ekleyen hakkında
Üye Adı : Murat Üstündağ
Ekleme Tarihi : 16 Temmuz 2015 Perşembe 13:14
Profili : //www.fenokulu.net/yeni/Profil/muratustundag/
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman