Dosya Arama Formu
Son Eklenen Dosyalar Bu Hafta En Çok İndirilenler En Çok İndirilenler
Diğer
Diğerleri
5. Sınıt Fen Bilimleri Dersi Öğrenci Konu ve Test Takip Çizelgesi
Adı Soyadı : Site Admini
Boyut : Belirtilmemiş
Tarih : 17 Eylül 2016 Cumartesi
İndirme : 5481
Teşekkür Sayısı :
15
Dosya Yükle Teşekkür Et Dosyayı İndir

Velileri de çağırdım ve çizelgeler hakkında bilgi verdim.  Öğrencinin tekrarı ne zaman yapacağı konu testini ne zaman çözeceği ve ünite testni ne zaman çözeceği ile ilgili bir nevi harita gibi oldu bu formlar.  İlk dönem formları velilerden istedim.  Ünite bittiğinde çocuklara velilerinin bizzat kendilerinin getirmelerini istedim ve formu tam anlamayan velilere tekrar tekrar anlattım.   Biten ünitenin formunu aldıktan sonra diğer ünitenin formunu velilere verdim. aynı şekilde çocukları takip etmelerini istedim .  Ayrıca ben de her ünite sonunda çocukların tek tek test kitaplarını kontrol edip artı ve eksi semboller verdim.  
 
Yani hem veliler evde kontrol etti çizelge sayesinde hem de ben okulda takip ettim.  
 
Takip işini şu örnekle açıkladım velilere nasıl ki yolda trafik kontrolü olduğu zaman emniyetkemerimiz takılı değilse kemeri takıyoruz hızımız fazlaysa azatıyoruz.  Çocuklarda da böyle takip edildikleri zaman kendilerine çekidüzen veriyyorlar. 
 
Ayrıca derslerde zaman zaman tekrar kim yapıyor konu testi kim çözüyor gibi sorular sorup sürekli hatırlatmalar yapıyorum.
 
Bu sayede çocuklar test çözme alışkanlığı kazandılar. 
 
İnşallah gelecek sene de çözdükleri testlerin doğru ve yanlışlarını kontrol etmeyi ve yanlışların nasıl düzeltileceği konusunda alışkanlık kazanmalarını sağlayacağım. Ama en büyük destek veli. Veli desteği olmadan çok zor ve yorucu bir iş.
 
Faydasını gördüm okulumuzda ilk yapılan deneme sınavında fen neti 6 dı.  En son denemede 10a yükseldi. (120 öğrencimiz var 5 lerde)

Hazırlayan: Ümit Alyanak

Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman