TEKNOLOJİ Haberi
Diğer Haberler
Etkinlik ve Deney Temelli Ölçen Arı Soru Bankası
TEKNOLOJİ 31 Aralık 2017 Pazar 00:20 | 15754 Kez okundu
MEB 8. sınıf öğrencilerinin sadece %8 ini sınavla liselere yerleştireceğini ilan ettiği gün soruların niteliği değişti. Sınav tamamen kazanım odaklı olmaktan çıktı ve seçme sınavına dönüştü. Bu sınava doğru hazırlanmak için oyunu kurallarına göre oynamak gerekiyor. Eski mantığa göre hazırlanmış ve almış olduğumuz kitapları tabi ki bitireceğiz. Temel bilgileri yapılandırmak için bu gerekli. Yeterli mi? Hayır. Sınav, bizden deney ve etkinlik temelli , birden fazla kazanım içeren, tablo ve grafik yorumlama kabiliyeti istiyor. Bu doğrultuda hazırlanmış soruları çözmeniz başarınızı katlayacaktır. Sınavda 90 soru çözülüp, yıl sonu başarı puanının bir etkisi olmaması her sorunun önemini dahada çok arttırmıştır. Seçici sorular fen bilimleri, matematik ve Türkçe dersinden gelecektir. Bu durumları düşünerek uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız Arı yayınlarından çıkan Ölçen Arı Soru bankası baskıya girdi. Çarşamba gününden itibaren tüm Türkiye'de Arı yayınları bayisi kırtasiyelerde olacaktır. Öğretmenseniz https://goo.gl/EioEPw adresindeki Arı yayınları bayi listesinden size yakın olanı arayıp okulunuza örnek isteyebilirsiniz. https://goo.gl/tm43Hu adresinden de ürünün direk siparişini verebilirsiniz. 
Fen bilimleri soru bankasının öğrencilerin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.
Hayırlı olması temennisiyle.

Aşağıdan örnek sayfaları inceleyebilirsiniz.

 

 

Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman